2 Prilli/ Flamur Noka: Është koha që revoltën e shqiptarëve ta kthejmë në kryengritje dhe t’i japim vendit zgjedhje të lira dhe demokratike

PRONONCIM PËR MEDIA PAS CEREMONISË SË 2 PRILLIT SEKRETARI I PËRGJITHSHËM NË PD, FLAMUR NOKA

Sot është dita kur shkodranët, qytetaria shkodrane u ngrit kundër diktaturës.
2 Prilli është një ditë që tregon edhe fytyrën gjakatare të regjimeve.
Dhe ne ishim këtu sot në Shkodër dhe në memorialin e 2 Prillit për të përkujtuar këtë ditë historike, për të përkujtuar dhe shprehur mirënjohjen dhe respektin për veprën e katër martirëve të 2 Prillit dhe mirënjohje për qytetarinë shkodrane, e cila i ka dhënë një leksion të madh shoqërisë shqiptare.
Leksion që është adekuat edhe sot, që regjimet duan përballje.
Regjimet duan të menaxhohet revolta popullore dhe të shndërrohet në kryengritje.
Regjimet rrëzohen me sakrificë.
Dikur u desh një përballje përpara 33 vitesh me një regjim ideologjik, që ishte regjimi komunist.
Sot Shkodra dhe gjithë Shqipëria ka përballë një regjim edhe më të rrezikshëm, regjimin e mafies, bandave dhe krimit.
Dhe nga ky shesh i 2 Prillit, i bëjmë apel edhe qytetarisë shkodrane dhe gjithë shqiptarëve se është koha të ngrihemi, është koha të përballemi.
Është koha që revoltën e shqiptarëve ta kthejmë në kryengritje dhe t’i japim vendit zgjedhje të lira dhe demokratike, të cilat duhet të vijnë nëpërmjet një qeverie teknike, e cila krijon besim mes palëve.

Ndiq intervistat e fundit
Artikuj të ndërlidhur
Ndiqeni Partinë Demokratike në rrjete sociale