Akuza për përfitime në kullën pas TOB/ Berisha: Trillime, përpjekje për të shuar flakët e djegësit që nuk ekziston. Ftoj Ramën të anulojë lejen!

EKSTRAKT

I pyetur në lidhje me akuzat e adresuara ndaj familjarëve të zotit Berisha në lidhje me kullën pas pallatit të Kulturës, Kryetari i PD, sfidoi Ramën duke i kërkuar që të anulojë leje e ndërtimit, meqë kjo kullë qenka e familjarëve të tij.

PYETJA DREJTUAR KRYETARIT TË PD, SALI BERISHA

Bekim Bici, Top News: Prej disa ditësh po vlojnë akuza lidhur me një kullë disakatëshe, le të themi rreth 200 metra që do të ndërtohet në një nga lulishtet e kryeqytetit, në vendin e njohur ndryshe si ish-gropa e Hajdin Sejdisë, ndërkohë që ka akuza që djali juaj, z.Shkëlzen Berisha është një nga përfituesit. Nga ana tjetër, ka edhe akuza publike të drejtuara ndaj jush që nuk keni lejuar deputetët e PD për të denoncuar dhe reaguar pasi ndërtuesi, apo një nga pronarët e kësaj kulle ka financuar foltoren dhe të disa aktivitete tuajat.

Sa të vërteta janë këto akuza, dhe cili është qendrimi juaj?

Berisha: Shpifje dhe trillime të mirëfillta nga kuzhina Fuga-Veliaj.

Së pari, e gjithë përpjekja është të krijojnë një zhurmë për të shuar flakët e djegësit të Tiranës që nuk ekziston. Pse e them këtë?

E them këtë:

1. Gjatë qeverisjes së PD, Sali Berisha nuk ka dhënë asnjë leje për asnjë kullë. Plani që ka miratuar Këshilli Kombëtar i Rregullimit të Territorit në vitin, në mos gaboj në vitin 2012, ose diçka, ka qenë për ndërtimin e ndërtesave me lartësi 6-8 katë në të gjithë territorin e Tiranës.

Ata që përpiqen të më atribuojnë mua, ata janë shpifarak të mjerë, së pari.

Së dyti, në qoftë se Edi Rama paska dhënë leje për Shkëlzen Berishën, duhet të kesh humbur çdo mendje, duhet të bëhesh shpifës i kalibrit të Ymer Bazes, apo Carlo Bollinos që të nxjerrësh shpifje të tilla.

Megjithatë, e ftoj Edi Ramën të anulojë menjëherë lejen.

Së treti, PD del sot me deklaratën e saj në të cilën paraqet çështjet e thella ligjore që ekzistojnë për atë ndërtim, me pronarët, me respektimin e vendimit të gjykatave, etj.

Pra, nuk bëhet PD, ta ketë të qartë cilido. Nuk i dikton dot kush agjendën asaj, përveçse vet, sikundër nuk kërkon t’ua diktojë të tjerëve.

Pra, të përpiqesh të mbulosh në shpifje e trillime se kulla nuk është përmend, apo këto pse del, këto janë gjëra të mjera, të dështuara, nuk kanë asnjë lidhje.

Apo fajin e ka Saliu për kullat?

Unë nuk kam dhënë asnjë kullë, dhe nuk do të jipja asnjëherë, pikë.

Përveçse, po të zgjidhej një zonë, se dua të jem i hapur, po të zgjidhej një zonë e pandërtuar, ku mund të ndërtohej një kuartier i ri që shpreh arkitekturën bashkëkohore, të cilën unë sigurisht nuk e kundërshtoj.

Faleminderit!

Ndiq intervistat e fundit
Artikuj të ndërlidhur
Ndiqeni Partinë Demokratike në rrjete sociale