Fjala në protestë e z.Tomorr Alizoti

Të nderuar zonja dhe zotërinj…

Ky vend ka shumë emocione. Kemi gabuar para 30 vjetëve. Doktor, I kemi neglizhuar komunistët.

Komunistët janë të rrezikshëm!

Komunistët kanë vrarë miliona njerëz nëpër botë. Kur të burgosurit politikë bërtisnin për Volterin, kur lexonin Jean Monnet, kur lexonin Robert Shuman.

Babai I kryeministrit sot vari Avzi Nelës. Firmoste për të vrarë të burgosurit politikë që sot janë rrugve. NJë pjesë e madhe vdiqën për demokracinë. Më ’90-tën ne u mblodhëm këtu dhe u kthyem mbrapsht. Historia të ndëshkon. Demokratët janë prap dhe kërkojnë liri. Dhe sot njerëzit e europës që njerëzit tanë vdiqën burgjeve I pret I biri I zv.Presidentit të Presodiumit Popullor të Partisë së Punës, të partisë së Stalinit dhe Leninit.

Megjithatë, demokratë dhe qytetarë shqiptarë, protestat nuk janë recitime. Protestat janë zemërim. Herë tjetër jo këndime e recitime. Komunizmi është ndërtuar mbi gjakun e njerzve, mbi gjakun e baballarëve tanë, të njerzve tanë pa varre.

Rama nuk ikën, Rama shporret!

Rama çohet në Vuno të ngrejë çadrën, të bëjë ullinjë. T’I vjelë andej nga vijnë.

Çohuni demokratë të nderuar. Demokracia fitohet me forcë. Fitohet me energji.

Rama nuk ikën, Rama kapet dhe çohet diku larg larg.

Megjithatë, forca dhe energjia te demokratët është ende. Sot Shqipëria është shumë në rrezik dhe është një moment që në protetën tjetër të ketë zemërim. T’I dali tymi I lirisë dhe I demokracisë.

Njerëzit tanë vdiqën për këtë ditë.

Ju falenderoj!

Ndiq intervistat e fundit
Artikuj të ndërlidhur
Ndiqeni Partinë Demokratike në rrjete sociale