KUVENDI KOMBËTAR/ FJALIMI I ANËTARES SË DEPARTAMENTIT ‘BRAIN GAIN’ NË PD, XHULJANA DRESHAJ

Përshëndetje të gjithëve, une jam Xhuljana Dreshaj, anëtare e Departamentit Brain Gain në Partinë Demokratike. Vitet e fundit jeta ime ka aenë e ndarë mes Greqisë ku kam lindur,rritur e studiuar dhe Shqipërisë, ku jam munduar gjithmonë ta mbaj fort lidhjen. Nje lidhje që vjen si thirrje e tokës amë për fëmijët e saj. Ajo ndjenja që ti I përket kësaj toke.


Sot në vendin tim nuk gjej me asnjë nga miqtë e fëmirisë, sepse të gjithë kanë ikur. Jeta i është bërë e pamujtur për shkak të padrejtesive dhe mungesës së meritokracisë. Diku jane tretur për të gjetur qetësinë që të jep një shtet serioz, ku sundon drejtesia e ku padrejtesitë nuk prekin deri shportën dhe jetën e perditshme. Truri shqiptar shndrit në katër anët e botês duke boshatis nje vend që Zoti e ka beku.
Po ikin te rinjtë dhe sipas sondazheve të fundit rreth 80% e saj dëshirojmë dhe planifikojnë të largohen.
Shiqipëria po vdes!


Ikja e trurit të shaipërisë nuk është një largim i zakonshëm sic shprehet qeveria, është më e larta në rajon dhe në të gjithë Europën.
Çfarë është zgjidhja jonë si parti politike për të kthyer këto njërëz të cilët janë lënë jetime në rrugët e botëve, pa shtet, pa atdhe?
Shumë e vështirë është ti bindim shqiptarët kundër një propagandë të strukturuar dhe të paguar nga arka e shtetit. Mijëra rrogëtarë të administratë punojnë për të dekurajuar shaiptarët dhe për ti shtyrë ata të largohen.

Demokracia nuk është një e mirë që e merr një herë dhe e ke përherë. Kur demokracine e marrin peng, ka vetëm nje rrugë: AKSION!
Kur vendi boshatiset ka vetëm një zgjidhje : TË REAGOJMË.
Kur varfëria estreme dhe padrejësia rritet ka vetëm nje detyrë: TË NGRIHEMI!
Sot nuk zgjedhin ne shqiptarët por bandat vendosin kryetarët e tyre të Bashkive. Ata emërojnë edhe drejtuesit e policisë e pse jo edhe ministra.
Sot shqiptarët votojnë e nuk zgjedhin sepse opozitës i mohohet çdo e drejtë kushtetuese. I vidhet emri, sigla, drejtuesi e megjithatë 600 mijë patriotë ja dolen ti numërohejj vota me 14 maj, pavarsisht të gjithave.
Imagjinoni sikur te numërohej çdo votë.
Sot brutaliteti i sulmeve ndaj opozitës janë unike për një vend që pretendon që është akoma demokratik. Demokratet janë lodhur keta 10 vite por gjithmonë kanë treguar, që janë në lartesinë që historia i ngarkon.

Hapat më të mëdhenj që janë bërë keto tre dekada, që nga rrezimi i regjimit kriminal, janë hedhur nga qeveritë demokrate.
Gjithmonë kanë qëndruar në këmbë perballeë çdo tiranie dhe persekutimi në emër të interesit kombëtar. Këtë duhet ta themi dhe te jemi krenar.
Vendi jonë ka nevojë te zgjohet nga giumi, ka nevojë për aksion.
Rinia, t më moshuarit, diaspora duan aksion dhe Partia Demokratike duhet ti thërrasë në AKSION e saj për permbysien e ketii regimi ge nuk lodhet me as te fshehë natyrën e tij.
Shqipëria duhet të ngrihet në këmbë në emër të të tashmes, në emër të të ardhmes. Është detyrë që historia na ka ngarkuar e duhet ti pergjigjemi para se historia te na fshijë.

Ndiq intervistat e fundit
Artikuj të ndërlidhur
Ndiqeni Partinë Demokratike në rrjete sociale