Këshilli Kombëtar

Këshilli Kombëtar i Partisë Demokratike u votëbesua në Kuvendin Kombëtar të 30 prillit 2022.

Këshilli Kombëtar, në përputhje me programin, Statutin dhe vendimet e Kuvendit Kombëtar, drejton veprimtarinë politike të Partisë në periudhën midis dy mbledhjeve të Kuvendit. Ai merr të gjitha vendimet e rëndësishme politike që mund të kërkojnë rrethanat dhe kur ato nuk janë parashikuar në këtë Statut si e drejtë vetëm e Kuvendit.

Këshilli Kombëtar përbëhet nga Kryetari i PPDSH-së dhe 150 anëtarë të zgjedhur me votim të fshehtë nga Kuvendi Kombëtar. Brënda këtij numri, janë anëtarë të Këshillit Kombëtar pa iu nënshtruar procesit të votimit, ish-Presidentët, ish-Kryeministrat, ish-Kryetarët e Kuvendit dhe
ish-Kryetarët e PDSH-së, që janë anëtarë të PDSH-së në momentin e mbledhjes së Këshillit Kombëtar. Kuvendi Kombëtar i zgjedh antarët e Këshillit Kombëtar me votim të fshehtë nga një listë e propozuar nga Kryetari i Partisë, pas miratimit në Kryesinë e Partisë.

Këshilli Kombëtar drejtohet nga Kryetari i Këshillit, i cili zgjidhet në mbledhjen e parë të konstituimit të Këshillit Kombëtar, mes të paktën dy kandidaturave alternative. Këshilli Kombëtar, si rregull, mblidhet jo më pak se dy herë në vit.

Këshilli Kombëtar, ushtron këto kompetenca:

a) vendos me votim të fshehtë për zgjedhjen me kandidatura alternative ose shkarkimin nga detyra të Sekretarit të Përgjithshëm; Nënkryetarëve të Partisë; Anëtarëve të zgjedhur të Kryesisë së PDSH-së; Sekretarëve funksionalë; Kryetarit dhe anëtarëve të Komisionit të Apelimit; si dhe
Kryetarit dhe anëtarëve të Bordit Financiar të Partisë.
b) miraton listën përfundimtare të kandidaturave elektorale sipas propozimit të Kryesisë së PDSH-së;
ç) miraton strategjitë dhe programin elektoral e politik të PDSH-së;
d) miraton koalicionet para apo pas zgjedhore;
dh) vendos masat disiplinore për anëtarët e Këshillit Kombëtar apo Kryesisë së PDSH-së;
e) miraton Rregulloren e Brendëshme të PDSH-së sipas e propozimit nga Sekretariati dhe Kryesia e PDSH.

Më poshtë mund të gjeni të plotë listën e anëtarëve të Këshillit Kombëtar:

Adriana Gjonaj

Adriana Kalaja

Agron Kuliçaj

Aida Shehu

Akil Kraja

Albina Deda

Aldo Bumcci

Aleksandër Biberaj

Alta Hazizi Haluca

Andi Dollapi

Andi Mustafai

Andon Frrokaj

Anisa Dervishaj

Anisa Kadesha

Ankelida Çela

Anxhela Malko

Apollon Baçe

Arben Beqiri

Arben Ibro

Arben Imami

Arben Miza

Arben Ristani

Arbjola Halimi

Ardjan Muka

Ardian Turku

Arjan Dedej

Armend Musai

Arnold Kariqi

Arvid Bushati

Aulon Kalaja

Aurel Bylykbashi

Avenir Peka

Barbara Doda

Bedri Hoxha

Besart Xhaferri

Besnik Aliaj

Bislim Ahmetaj

Bledi Kasmi

Bujar Kapexhiu

Bujar Vukaj

Çlirim Gjata

Dafina Muda

Dasho Aliko

Dava Marku

Denion Shëngjergji

Dorel Memoçi

Dorian Teliti

Dritan Burgie

Edit Harxhi

Elena Qirici

Elgi Hyka

Eliona Gremi

Elior Vila

Elisabeta Skrapari

Elton Bano

Elvis Malasi

Edlira Bushati

Enkelejda Sallaku

Eno Bozdo

Enca Basha

Ervin Minarolli

Esmeralda Metko

Etion Kapedani

Fatbardh Kadilli

Fatbardha Kadiu

Fation Bathorja

Feride Rrahmanaj

Fjoralba Dizdari

Fiqiri Ismaili

Floriana Garo

Florin Kurmekaj

Florion Mima

Gazmend Dibra

Gazmir Spahia

Genc Deromemaj

Genc Pollo

Gent Strazimiri

Gentian Mishova

Gjergj Mero

Gjov Vuksani

Glauk Olldashi

Grigels Muçollari

Ibrahim Morina

Ilir Alimehmeti

Iliriana Kuçana

Imanuel Çaushaj

Imelda Kraja

Indrit Hoxha

Irena Shestani

Ivi Kaso

Jamarbër Malltezi

Jola Hysaj

Julian Deda

Kejtis Kruja

Klara Bici

Klaus Shaqiri

Klevis Balliu

Klodian Lata

Klodian Muço

Klodiana Çapja

Laura Vorpsi

Lediana Fratari

Ledina Alolli

Ledina Mandia

Ledio Nuraj

Lisandër Hoxha

Lorenc Luka

Lorin Hoxha

Mal Berisha

Malbor DUka

Mariglen Doçi

Mariana Brunga

Matilda Qyrku

Megi Balliu

Mariglen Kurtballaj

Mimoza Hadarmataj

Mimoza Rexhvelaj

Minushe Lazaj

Mirela Tabaku

Myqerem Tafaj

Myslimi Murrizi

Nadire Meçorapaj

Nazlie Lacci

Nikolin Çali

Osman Mula

Osman Stafa

Parid Teferiçi

Prel Gjoni

Qemal Çejku

Qemal Hoxha

Rajmonda Bulku

Renis Gjoka

Robert Budina

Roland Keta

Rubens Shima

Rudina Hajdari

Sajmir Mulgeci

Sara Bodo

Sevalgon Berisha

Shaqir Manjani

Sherefedin Shehu

Shkëlqim Hoxha

Silvi Bardhi

Spiro Vaso

Suzana Guxholli

Valdete Vorbsi

Voltana Ademi

Xheraldo Dashi

Xhulian Guçe

Ylli Asllani

Zyrafete Kulla